Krispigt, salt och gott fröknäcke som passar perfekt till exempelvis olika soppor!
 
Ingredienser
  • 2 dl bovetemjöl (är du i fas 2 kan du byta ut mot glutenfritt havremjöl)
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • ⅔ dl solroskärnor
  • ⅓ dl pumpakärnor
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten 
  • Havssalt
 
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 150°c och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop bovetemjöl, linfrön, sesamfrön, solrosfrö (solroskärnor), pumpakärnor och olivolja. Tillsätt sedan det kokande vattnet och vänd runt tills smeten blir smidig.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bre ut jämnt över hela med hjälp av en slickepott, så att det blir ett par milimeter tjockt.
  4. Gör sedan försiktigt mönster i smeten med hjälp av slickepotten, så att det blir lättare att bryta knäckebrödet i bitar sedan.
  5. Krossa knappt en näve havssalt över och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1 h och 20 min.
  6. Låt svalna helt innan servering.