Krispigt, salt och gott fröknäcke som passar perfekt till exempelvis olika soppor!
Ingredienser
- 2 dl bovetemjöl (är du i fas 2 kan du byta ut mot glutenfritt havremjöl)
- ½ dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- ⅔ dl solroskärnor
- ⅓ dl pumpakärnor
- ½ dl olivolja
- 2 dl kokande vatten
- Havssalt
Gör såhär
- Sätt ugnen på 150°c och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop bovetemjöl, linfrön, sesamfrön, solrosfrö (solroskärnor), pumpakärnor och olivolja. Tillsätt sedan det kokande vattnet och vänd runt tills smeten blir smidig.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bre ut jämnt över hela med hjälp av en slickepott, så att det blir ett par milimeter tjockt.
- Gör sedan försiktigt mönster i smeten med hjälp av slickepotten, så att det blir lättare att bryta knäckebrödet i bitar sedan.
- Krossa knappt en näve havssalt över och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1 h och 20 min.
- Låt svalna helt innan servering.