Crème fraiche är ett tillbehör som vi i Skandinavien ofta använder oss av, och här kommer ett recept på hur du kan göra din egna Crème fraiche i enighet med candida-dienten. Läs mer om varför vi bör äta kefir och varför vi bör göra vår egna istället för att köpa färdig i butik!
Kefir crème fraiche
- Mjölkkefirgryn
- Ekologisk grädde
Gör såhär
- Häll den ekologiska grädden i en glasburk och lägg ner kefirgryn. Sätt på locket löst så det kan komma in luft och låt stå i rumstemperatur i 24h.
Mängden grädde som bör användas beror på hur mycket mjölk-kefirgryn man har. Har man t.ex. 0.5 g kefirgryn kan man använda 2-5 dl grädde. - Sila bort kefirgryn och upprepa sedan processen med ny grädde och samma kefirgryn för att göra mer crème fraiche (eller mjölk om du vill gör fil).
- Kefir crème fraichen är färdig för att användas till Tzatziki, se recept här.
Jag köpte mina kefirgryn på Grönt Levande, som även har filmer på hur man gör egen kefir.