Idag gjorde vi helt fantastiska scones till frukost. Gjorda på teffmjöl, kokosmjöl och vår hemmagjorda kefir. Vi serverade sconesen tillsammans med butter ghee och vår sockerfria hallonsylt.
 
 
Ingredienser (2 bröd)
  • 3½ dl teffmjöl
  • ½ dl kokosmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 50 g smör (eller kokosolja)
  • 2,5 dl kefir, recept hittar du här (eller vatten)
Tips
Är du i fas 1, byt ut smöret mot kokosolja och kefiren mot vatten.
 
Förslag på tillbehör
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser väl.
  3. Tillsätt smöret och kefiren och knåda med händerna till en jämn deg.
  4. Forma två runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.