
Saftiga lussebullar, är möjliga att äta när du är i fas 2 på dieten. Ser lite annorlunda ut än konventionella lussekatter, men den goda smaken är där, det kan vi lova!
Ingredienser (16 st):
- 8 ägg
- 6 msk erythritol
- 1 paket saffran (0,5 g)
- 2 dl vispgrädde (eller kokosgrädde)
- 200-400 g mandel-mjöl (börja med 200 g)
- 1,5 dl kokosmjöl
- 8 tsk fiberhusk
- 4 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk äkta smält smör
Garnering:
- Ekologiska mandlar som kan tryckas ner i lussebullarna (istället för russin)
- 1 ägg till pensling av bullarna
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Värm vispgrädden och saffranen på låg temperatur tills saffranen löst upp, det ska inte koka. Låt sedan blandningen svalna
- Vispa ägg och erythritol så att det blir fluffigt. Blanda sedan i vispgrädden och saffranen som fått svalna
- Blanda alla torra ingredienser så att det blir klumpfritt (börja med 200 g mandelmjöl)
- Rör ner de torra ingredienserna och det smälta smöret i äggblandningen så att det blir en jämn smet, låt svälla i cirka fem minuter
- Om degen fortfarande är kladdig tillsätter du mer mandelmjöl och låt svälla några minuter till. Upprepa tills degen går att forma.
- Dela degen i 16 stycken bitar och forma dem till lussekatter med fuktade händer, för att sedan lägga dem på en plåt med bakplåtspapper på
- Pensla lussebullarna med vispat ägg och tryck i mandlar
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-20 minuter beroende på bullarnas storlek