Ingredienser (6 bullar)

  •     3 dl vatten
  •     1 msk äppelcidervinäger
  •     2 msk kokosolja
  •     1 dl glutenfri havregryn
  •     1 dl linfrön
  •     0,25 dl chiafrö
  •     0,5 dl sesamfrön
  •     2 tsk fiberhusk
  •     0.75 dl ljus eller mörk teffmjöl
  •     1.25 dl glutenfritt havremjöl
  •     1,5 tsk bikarbonat
  •     0,5 tsk salt

Förslag på tillbehör

  •     Mosad avokado med havssalt och chili
  •     Mjukost på kefir, recept hittar du här
  •     Bregott
  •     Mandelsmör

Gör såhär

  1.     Sätt ugnen på 225°c
  2.     Smält kokosoljan och blanda alla blöta ingredienser för sig och alla torra för sig.
  3.     Rör ner de torra ingredienserna i bunke med de blöta och blanda väl. Låt stå ca 15 min så smeten tjocknar.
  4.     Med fuktiga händer, forma till 6 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5.     Ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter.

Detta är ett fas 2 recept, det vill säga ett recept du kan göra när du gått på dieten i 2-4 veckor.