Ingredienser (6 bullar)
Förslag på tillbehör
Gör såhär
- 3 dl vatten
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk kokosolja
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl linfrön
- 0,25 dl chiafrö
- 0,5 dl sesamfrön
- 2 tsk fiberhusk
- 0.75 dl ljus eller mörk teffmjöl
- 1.25 dl glutenfritt havremjöl
- 1,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
Förslag på tillbehör
- Mosad avokado med havssalt och chili
- Mjukost på kefir, recept hittar du här
- Bregott
- Mandelsmör
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225°c
- Smält kokosoljan och blanda alla blöta ingredienser för sig och alla torra för sig.
- Rör ner de torra ingredienserna i bunke med de blöta och blanda väl. Låt stå ca 15 min så smeten tjocknar.
- Med fuktiga händer, forma till 6 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter.
Detta är ett fas 2 recept, det vill säga ett recept du kan göra när du gått på dieten i 2-4 veckor.
