När man har tacofärs över är det prefekt att slänga ihop en god tacopizza. Använder mig av samma recept till pizzadegen som till havre-tortillas bara att jag kavlade ut degen till en stor pizza istället för till flera små tortillas. Och det blev fantastiskt gott!
Ingredienser pizzadeg (1 pizza)
- 4 dl glutenfritt havremjöl
- ¾ tsk bakpulver
- 1 nypa tsk salt
- 1½ msk smält kokos
- 1½ dl vatten
Ingredienser topping
- Krossade tomater, (100% tomater)
- Oregano
- Spiskummin
- 300 g tacofärs, recept på tacokrydda hittar du här
- Lök
- Kefie, recept hittar du här
Gör såhär
- Blanda alla ingredienser till pizzadegen väl och ställ in i kylen i ca 30 min
- Sätt ugnen på 200°c och kavla ut degen på en plåt
- Förgrädda pizzadegen några minuter medans du delar löken
- Lägg på alla ingredienser till toppingen (förutom kefiren) och ställ in pizzan i mitten av ugnen i 20 minuter
- Toppa pizzan med kefir och servera med grönsaker
