Ingredienser
- 380 g stora vita bönor
- 3 dl glutenfri havregryn
- 2 ägg
- 15 droppar stevia
- 4 msk olivolja
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk malen kanel (plus lite till äpplena)
- 1 msk bakpulver
- 2 medelstora äpplen
- 1/2 dl hackad mandel (kan uteslutas)

Gör såhär
- Sätt ugnen på 175°c
- Skölj bönerna med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
- Mixa bönor, havregryn, stevia, ägg och olivolja med stavmixer, tills du får en jämn smet.
- Tillsätt kardemumma, kanel och bakpulver och rör om ordentligt.
- Skala, kärna ur och dela äpplena i skivor, doppa varje bit i kanel
- Smörj en springform, varva smeten med äppelbitarna, toppa eventuellt med hacka mandlar
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter
- Låt svalna och servera med kokosgrädde

Fantastiskt god :D