Att göra bröd som smakar gott och som inte innehåller sådant som man bör undvika att äta när man går på Candidadieten är svårt. Men här följer ett recept på ett fantastiskt gott bröd som har samma konsistens som ett vanligt bröd. Därtill bjuder vi på ett par goda pålägg som passar mycket bra till brödet!
Ingredienser
- 5 dl glutenfria havregryn
- 2½ dl skalade solrosfrön (solroskärnor)
- 1½ dl hackade mandel
- 1½ dl linfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 3 msk chiafrön
- 4 msk fiberhusk (mycket bra bindemedel)
- 2 tsk havssalt
- ½ dl olivolja
- 6 dl vatten
- 1 ägg (kan uteslutas)
- Flingsalt att strö ovanpå brödet
Till servering
- Spenat
- Alfa groddar
- Get- eller fårost
- Paprika

Gör såhär
- Sätt ugnen på 200ºc
- Blanda alla (förutom flingsalt) torra ingredienser försig och alla blöta för sig
- Tillsätt de blöta ingredienserna i skålen med de torra och blanda noga
- Ta ner degen i en oljad brödform, toppa med flingsalt och ställ i mitten av ugnen i ca 1,5 h
- Låt brödet svalna och servera med spenat, groddar, get/fårost och paprika
Blev väldigt gott när jag gjorde det här brödet. Rekommenderas!