Det tredje i raden av julrecept som publiceras här på Candidadieten i december är de här bollarna av kokos som har en smak av saffran. De går att äta redan i fas i av dieten, vilket du kommer att se här nedanför. Dessa små sötsaker kommer definitivt vara ett av våra bidrag till kakbordet på julafton.
 
Ingredienser (ca 14 st):
  • 4 dl Kokosflingor
  • 50 g kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver (ej vanlijsocker)
  • 2 st ägg
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 2 msk exyritol eller stevia (kan uteslutas om man vill äta i fas 1)
Gör såhär:
  1. Smält kokosoljan
  2. Starta ugnen och sätt på 175°c
  3. Blanda kokosflingorna, saffran, vaniljpulver för att sedan röra ihop det med kokosolja, äggen och exyritol och äggen så att det blir en "deg"
  4. Forma "degen" till små bollar, ungefär 14 stycken (tryck lite när du formar bollarna så håller dem lättare ihop när dem är klara). Lägg ut bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt mer kokosflingor om "degen" är lös
  5. Låt stå i mitten av ugnen i 15 minuter
  6. Låt svala innan servering