Idag gjorde vi helt fantastiska scones till frukost. Gjorda på teffmjöl, kokosmjöl och vår hemmagjorda kefir. Vi serverade sconesen tillsammans med butter ghee och vår sockerfria hallonsylt.
Ingredienser (2 bröd)
- 3½ dl teffmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- 4 tsk bakpulver
- 4 tsk fiberhusk
- 2 krm salt
- 50 g smör (eller kokosolja)
- 2,5 dl kefir, recept hittar du här (eller vatten)
Tips
Är du i fas 1, byt ut smöret mot kokosolja och kefiren mot vatten.
Förslag på tillbehör
- Hallonsylt, recept hittar du här
- Mosad avokado med chiliflakes
- Bregott
- Butter ghee
Gör såhär
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla torra ingredienser väl.
- Tillsätt smöret och kefiren och knåda med händerna till en jämn deg.
- Forma två runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Så gott 😍