Ett riktigt gott tillbehör till maten är grönkål som är stekt i rikligt med olivolja och kryddad med lite peppar, havssalt och lökpulver! Det är väldigt enkelt att göra och tar allt som allt inte mer än tio till femton minuter!
 
Det påminner i smaken rätt så mycket om chips. Även om vi ytterst sällan ens smakar på chips och därför kanske inte är den tillförlitligaste källan på det området. 😅
 
Ingredienser
  • Grönkål - Mellan fem till sju blad, eftersom det blir så gott!
  • Olivolja - Rikligt med olivolja att steka i.
  • Havssalt - Några nypor.
  • Peppar - Ett kryddmått ungefär.
  • Lökpulver - Ett kryddmått ungefär.
 
Gör såhär
  1. Skölj grönkålen, ta bort dess stammar och hacka bladen.
  2. Hetta upp olivoljan på medelhög värme.
  3. Lägg i grönkålen i pannan och krydda med de nämnda kryddorna.
  4. Låt stå ett antal minuter på medelhög värme. (bladen kommer minska i storlek och bli lite krispiga i konsistensen)
  5. Servera till mat eller som snacks. Äts med fördel med bestick 😀