Det är inte mycket i matväg som slå viltkött, det är ju så fruktansvärt gott. Dessutom så har djuren fått springa runt i naturen och njuta av livet. Livet i vildmarken innebär även att de inte fått antibiotika eller ätit stora mängder spannmål.
Ingredienser viltfärsbiffar
- 500 g rådjursfärs
- 500 g fläskfärs
- 1 ägg
- 1 ½ schalottenlök
- salt peppar och timjan
Ingredienser broccoli och blomkålspuré
- 500 g broccoli
- 500 g blomkål
- 3 msk kokosmjölk
- salt peppar
Gör såhär
- Finhacka löken och blanda med rådjursfärs, fläskfärs, ägg salt, peppar och timjan.
- Låt biffarna stå och dra sig 10-15 minuter, och stek dem sedan i kokosolja.
- Medans biffarna steks, koka broccoli och blomkål tills dem är mjuka.
- Mixa broccoli och blomkål med kokosmjölk salt och peppar till en slät puré
- Servera med råa lingon.