Det är fredag, det är sol och vad passar inte bättre än att avnjuta en flottig Candidadiet-vänlig pizza med smak av Italien ute i solen? Här bjuder vi på ett recept på en pizzadeg och ett förslag på vad du kan ha på din pizza. Detta är ett fas 2 recept, så du bör ha ätit enligt Candidadieten ett tag innan du ger dig på detta receptet.
Ingredienser pizzadeg
- 5 dl glutenfri havremjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 msk fiberhusk
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
Topping
- 400g buffelmozzarella (mozzarella från buffel går att äta när man äter enligt Candidadieten)
- 20 g färsk basilika
- Olivolja
Till servering
- Spenat
Gör såhär
- Sätt ugnen på 250°c
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och arbeta till en smidig deg.
- Kavla ut degen på bakplåtspapper, tryck med tummen runt kanten, ca 1,5-2 cm innanför, för att få den lite upphöjd vid gräddningen.
- Förgrädda pizzabotten medans du delar buffelmozzarella.
- När buffelmozzarellan är delad, ta ut pizzabotten. Fördela först tomatblandningen innanför kanten på pizzabotten, Lägg sedan på mozzarella. Strö över basilikablad och ringla över rikligt med olivolja.
- Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter.
- Servera pizzan med spenat.
En ny favorit!