Det närmar sig jul med allt vad det innebär! Att få vara ledig, få träffa nära och kära samt massor av god mat, bakelser och sötsaker. Det är mycket som kanske inte faller inom ramen för Candida-dieten. Men möjlighet finns förstås att göra en massa god mat och bakelser från grunden utan att göra avkall på den goda smaken eller dieten. Här följer ett recept på biscotti som fungerar för dig som är i fas 2 av Candida-dieten. Goda och med en smak av jul!
 
 
Ingredienser
  • 150 g sötmandel
  • 75 g rumstempererat smör (eller butter ghee)
  • 1 dl Erythritol eller stevia 
  • 1 paket saffran (0,5 g) 
  • 3 ägg
  • 7 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)
 
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 200°c
  2. Hacka sötmandeln grovt
  3. Vispa smör, Erythritol  och saffran med elvisp poröst och tillsätt ett ägg i taget
  4. Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och den hackade sötmandlen. Rör sedan ned i skålen med blöta ingredienserna med en slickepott tills allt gått ihop
  5. Rulla ut till två lika långa och tjocka längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper 
  6. Platta till längderna lite och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 30 min
  7. Ta ut plåten och sänk värmen på ugnen till 120°c
  8. Skär längderna i långa sneda bitar och vänt snittytan uppåt
  9. När värmen sjunkit till 120°c, sätt in plåten och låt snittytan torka i ca 20 min (ett tips är att har ugnsluckan lite på glänt)
  10. Ta ut plåten, vänd andra snittytan uppåt sätt in plåten och låt torka i ca 20 min
  11. Ta ut saffrans-biscottin och låt den svalna